Laserterapi

Laserterapi


Laser er en type lys med spesielle egenskaper. Laser brukes blant annettil å lese av musikk og film i CD- og DVD-plater. Mange kjenner til laserpeker, laservater og lasermus til PC. Kraftige lasere kan brukes til å brenne eller skjære i stein og metall, og andre lasere brukes i en del operasjoner på mennesker, blant annet på øyne. Laserlys kan være synlig eller usynlig (infrarød). Medisinsk laserterapi er bruk av laser med relativt lav effekt/styrke, som vil si at laseren ikke er kraftig nok til å skjære eller brenne slik laser til operasjoner gjør. Laser til medisinsk bruk har vært forsket på i over 40 år, og det er godt dokumenterte effekter:


-betennelsesdempende

-smertelindrende

-sirkulasjonsøkende

-stimulerer immunforsvaret lokalt for raskere tilheling


Medisinsk laserterapi brukes oftest i tillegg til annen behandling og er ingen mirakelbehandling som kan erstatte trening, øvelser eller annen behandling.


Det er ingen kjente bivirkninger av laser og det er ingen rapporterte skader som følge av medisinsk laserterapi. Laser brukes ikke mot magen på gravide av rent føre-var prinsipp, da det ikke er forsket på eventuell virkning på fosteret. Laser direkte mot øyne kan være skadelig, som alt annet skarpt lys, og skal derfor unngås. Mørke tatoveringer kan skades av laserlys og skal ikke belyses med laser.



Lørenskog Fysioterapi og Osteopati     Boecks gate 12 Lørenskog (Metrosenteret)     Telefonnummer 67 90 21 30